Te nasti si vezi lumea cu ochi inocenti, purtand rochita, dansand, jucandu-te cu papusi, ascultand povesti si visand.

Cresti si incepi sa deosebesti diferentele dintre fete si baieti, intelegi ca in timp ce colegii de clasa se pot aseza fara noima, tu trebuie sa te asezi frumos, in scurt timp trebuie sa inveti sa te porti ca o domnisoara si ulterior descoperi cum vin pe lume copiii. Mai devreme decat prietenii tai baieti. Motivul? Pentru ca tu asta vei face in viitor. In scurt timp descoperi sexualitatea, intelegi de unde apare pata de sange lunar asteptata, sanii tai cresc, treci prin pubertate si inveti sa te protejezi de glumele colegilor in legatura cu corpul tau.

Treci prin mai multe schimbari, ajungi sa intelegi ca a face dragoste implica multe, chiar daca pentru tine initial era vorba doar despre durere si rusine. Da, rusine. Pentru ca asta ai simtit prima data cand te-ai dezbracat in fata primului tau iubit, simtind ca vulnerabilitatile iti curgeau prin vene.

Oamenii se asteapta ca tu se te comporti cum trebuie pentru ca esti femeie si totul se vede prin rolul tau in viitoarea ta familie. Atunci, intr-un moment de oboseala si epuizare, in clipa in care te saturi de asteptarile celorlalti, ajungi sa intelegi ca trebuie sa faci ceea ce te face fericita. In timp ce ceasul tau biologic tot ticaie, tu alergi si te grabesti ca sa poti sa-ti implinesti visele. Sa reusesti sa termini facultatea la o varsta potrivita pentru a-ti cladi o cariera, sa reusesti sa le echilibrezi pe toate pentru a-ti intemeia o familie.

Iubindu-l pe el, trebuie sa reusesti sa te iubesti si pe tine. As spune ca trebuie sa te iubesti mai mult pe tine! In scurt timp intelegi ca nu ai timp sa le faci pe toate si simti ca obosesti. Iti amintesti de mama ta care venea de la munca, lasa geanta, se schimba in hainele de casa si incepea sa gateasca. Te intrebi cum reusea sa le faca pe toate pentru ca tu in acest moment simti ca nu mai ai timp nici pentru a respira. Atunci privesti langa tine si intelegi ca ai nevoie de ajutor. Femeia este puternica daca este iubita si apreciata, din iubire pentru ceilalti ea poate muta muntii din loc. Devii mama, devii sotie, devii cumnata, ramai femeie. O femeie care mai are de trecut prin multe etape, asa cum a facut-o pana acum. Inveti sa-ti iubesti din nou corpul si sa-l ajuti sa-si revina pentru ca pubertatea este nimic fata de a aduce un copil pe lume.

Un copil care depinde de tine si te invata ce inseamna iubirea adevarata. Apoi trebuie sa te intorci la munca, sa ai un alt ritm pentru ca in viata ta a aparut un suflet plapand ce are nevoie de iubire. Inveti sa-l ingrijesti, continui sa-ti iubesti sotul, totul coincide cu perioada in care parintii tai dragi devin tot mai batrani si inveti sa adormi cu gandul la ei. Ajungi sa adormi cu gandul la toti, si te mai gandesti din cand in cand daca cineva isi face griji si pentru tine. Da, de asta este important sa fii iubita si sa ai langa tine un om care sa te iubeasca si sa te respecte, care sa te protejeze si sa iti duca grija pentru ca tu, femeie, esti puternica insa trebuie sa intelegi ca nu le poti si nu trebuie sa le faci pe toate! Tu, femeie, esti copila, fata, sotie, nepoata, iubita, amanta, bunica… esti toate la un loc si trebuie sa te iubesti mai mult!