Barbatii se deosebesc intre cei care sunt atrasi doar de aspectul fizic si raman proptiti acolo, nemiscati, crezand ca un trup perfect este tot ce conteaza si cei care reusesc sa depaseasca linia de aparente, necitind doar coperta si rezumatul.

Asa cum am spus intr-un articol mai vechi, nu am fost si nici nu sunt o femeie de lasa barbatii cu gura cascata: as putea spune ca sunt o oarecare femeie, cu niste calitati si defecte. O femeie ca restul. Si ca oricare femeie, anumite calitati ma atrag la un barbat si anumite defecte… ma atrag si mai mult (ironic, nu-i asa?). Nu te ingrijora, este ceva normal: in relatiile mele am observat ca se repeta un aspect, parca mereu sunt atrasa de un anumit fel de barbat, pacat ca acesta priveste altundeva si nu la mine. Franc vorbind, ma scot din sarite barbatii care spun ca nu sunt atrasi de aspectul fizic: acesta este important, dar cand devine cel mai important avem o problema.

Dincolo de asta, complexele noastre sunt oarecum cauzate de asteptarile barbatilor care isi doresc sa ai o anumita pregatire culturala, sa arati bine, sa ai un job decent si sa nu te astepti la multe. Daca eu am tot investit in mine si m-am tot chinuit anii astia invatand, mergand la salon pentru a ma depila, citind si alte chestii, de ce sa ma multumesc cu putin? De ce sa ma multumesc cu un om fara ambitie si cu o putoare care pierde vreme prin cafenele? Daca ai sub 20 de ani, probabil ce voi spune eu iti va da cu eroare. Crede-ma, vei ajunge sa-mi dai dreptate. Vei ajunge sa-ti doresti un barbat in adevarul sens al cuvantului: barbat nu inseamna sa te trateze ca un bibelou, sa se mandreasca cu femeia lui si sa nu ai un cuvant de spus. In plus, daca astazi esti atrasa de acel bad boy care sta prin cafenele si face imbarligaturi, maine o sa fugi efectiv de asa ceva. De ce? Pentru ca la un moment dat ai nevoie de stabilitate, de un om serios cu aceleasi principii si care isi doreste ceva mai mult.

Aici intervine problema generatiei noastre: stateam de vorba cu tata si discutam despre motivul care m-a transformat intr-o femeie de 27 de ani, nemaritata, nelogodita si single (asa v-am raspuns la aceasta curiozitate). Ma intreba cum este normal pentru ca totusi nu sunt asa de naspa, am eu avioanele mele, dar sunt o persoana serioasa cu ceva calitati la bord. I-am explicat ca efectiv unii fug de responsabilitati si n-ai ce sa faci. Trec anii pe langa tine si tu pierzi timp aiurea. Sa nu ne abatem de la subiect: in principiu exista femeile super frumoase si apoi existam noi, FEMEILE misto. Suntem misto, pe bune. Faptul ca unii nu merg dincolo de coperta uneori este ca un filtru. Am discutat cu barbati care pareau cizelati, educati si invatati… degeaba. E ca si cum ai picta pe o panza si pe o placa de metal. Arata mai frumos pe panza pentru ca aceasta are o textura care absoarbe. Asa si cu unii barbati: mintea lor nu absoarbe informatii. Valabil si pentru unele femei.

Majoritatea femeilor nu au 90-60-90, nu sunt super inalte, au vergeturi, au riduri si asa mai departe. Pentru ca este normal, pentru ca este ceva unic, pentru ca sunt om! Barbatul care injoseste o femeie pentru felul in care arata nu este un barbat, evident. In plus, a disparut bunul simt, ca de bon ton nici nu mai vorbesc. E ca si cum ai pune parfum peste transpiratie. Fetele mele, vedeti-va de drum, fiti sponsorii vostrii principali si lucrurile vin de la sine. Sa nu va transformati in altcineva. 

Pupici, Maria.

SURSA FOTOGRAFIE AICI